onsdag 10 februari 2016

Om det man kan i Schweiz(och Österrike, Frankrike och Italien)men inte i USA

Nämligen skapa en känsla av "Gemütlichkeit". Jag tänker på Jackson Hole i USA . Fantastisk skidåkning och massa trevliga restauranger i byn. Lunchserveringrn i backen hade man löst på ett effektivt och pragmatiskt sätt. Bygg en gigantisk restaurang. Begränsa menyn till hamburgare och tex-mex. Se till att miljön är stressig och ljudnivån hög så folk inte blir sittande för länge. 

I alperna år det svårt att svinga en död katt utan att träffa en liten Hütte med hemlagad mat. 
Så till exempel Paradiso där chokladen är gräddigare än någonsin och chesecaken är enorm.
Eller lunch på toppen av Diavollezza 3000 möh, där man kan beställa en kaloribomb som gör att man genast bestämmer sig för att nog köra längdåkning på eftermiddagen. Eller ett racklette ställe som finns i Corviglia. Etc etc. 




Inga kommentarer: